Villa met totaalervaring in het groen

Het doel met deze villa was om een oase van rust te creëren, een gevoel van continu op reis zijn, en dit in eigen huis.
Omdat het perceel noord-geöriënteerd is, wordt er gewerkt met 2 zones die worden verbonden door het zwembad, dat daardoor zuid-gericht wordt.
De 2 zones kunnen opgevat worden als een dag- en een nachtzone; een energieke zone en een rustzone.
Op -1, met uitzicht op het zwembad, worden deze zones verbonden door een man cave en winterliving met bar.

Openheid vs cosiness

In tegenstelling tot de openheid op het gelijkvloers, waar nadruk gelegd wordt op het contact met de tuin, wordt op -1 een heel andere sfeer gecreëerd; namelijk deze van knusse gezelligheid. Men kan deze ruimte ook opvatten als winter woonkamer. Vanuit deze ruimte heeft men zicht op de zijkant van het zwembad.

.projectfiche.

TYPE
privé

FOTOGRAFIE
/